Skip to content

Uh, jeg er nervøs

Uh, jeg er nervøs. Ikke fordi jeg er i Politiken i dag. Jeg har sådan et mærkeligt filter, der gør, at “what happens in the media, stays in the media”.  Altså, at det ikke rigtig har med mig at gøre. At det ikke rigtig sådan får fat i mig, rammer mig. Så det gør jeg bare.

Men så ringede telefonen. Det var min redaktør. Om vi ikke skulle holde en reception, når min roman LAUST udkommer d. 20. september. Han ringede lige efter, jeg havde læst Weekendavisens opsummering af alle de bøger, som udkommer her til efteråret, og min var med under den samlende overskrift: “Familien som slagmark”. Den er god nok. Det er en slagmark af den mere passivt-aggressive slags, som jeg skriver om. Klaus Rothstein kalder min bog parfumeret, omend han ikke har læst en stavelse. Det er også rigtig nok. Den er stangparfumeret – de første ti sider.

Det har jeg heller ingen problemer med. Lige nu er det den bedste bog, jeg har skrevet.

Men min redaktør sagde også, at bogen var kommet fra trykken. Den er på vej til Frankrig lige nu.

Det er virkeligt. Den kommer ud.

Rystende nervøs

Lige nu ville jeg hellere bare fortsætte så småt med den nye, jeg nørkler med, og så kan vi glemme den der LAUST. For selvom de få, der har læst den, er glade for den, så bliver jeg nu rystende nervøs. Er der nogen i den anden ende til at modtage den? Nogen, der gider læse? Nogen der gider vurdere uden at jorde? Nogen der fatter, hvad der egentlig er på spil, når man udgiver en bog?

Jeg vil hellere melde mig til Paradise Hotel og filmes i kompromitterende stillinger 10.000 gange end udgive en bog.

Alligevel gør jeg det. Igen.

Og hør nu den radioudsendelse, Politik på tværs, som var grunden til, at jeg røg i Politiken i dag. Ikke bare den med mig, men hele sommerserien; det er mægtig interessant, hvad ham Niels Krause-Kjær finder af mennesker, der kigger på Danmark udefra. Jeg snakker om det franske skolesystem.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top