Presse

OKTOBER

Så var jeg sgu i P3 om Saudi - det var d. 24.10.. Jeg prøver mange nye ting :)

Jeg er blevet interviewet til en testemonial om dem, jeg træner hos - Anna Bogdanova. Ikke lige noget med mit forfatterliv at gøre - og dog. Elsker det sted.

SEPTEMBER

Nu begynder Saudi-pressen at melde sig: Kommenterede det, at kvinder må køre bil i P1 Eftermiddag - led efter udsendelsen d. 29.9.

JULI

Sommerferielæsning, wuhu! Rigtig mange fede bøger her hos K-Forum. Også lidt fra mig, der nok er for orienteret mod det arabiske. Og så selvfølgelig det med parforhold. No news, men fine sager!

JUNI

På Folkemødet var jeg ret sej, idet jeg optrådte med Svend Brinkmann og Mette Carla Albrechtsen (hende med VENUS-filmen og -bogen). Vi snakkede om kærlighed og sex. Og om håbet for samme. Svend var så pessimistisk, og vi var optimister. Superfedt arrangement. Det er blevet optaget, så det kommer som podcast, og så lægger jeg det her.

MAJ

Jeg skriver helst ikke om det, jeg laver for Gyldendal her, men denne her artikel handler ligesom om det her sted. Og Sara B. er sej på de sociale medier. Here you go.

FEBRUAR

Tv2 News har lavet et nyt eftermiddagsprogram, News & Co. der sendes alle hverdage fra kl. 16-18. Sådan et, hvor man snakker om dagens historier, måske debatterer dem lidt. Der er faste gæster og løse gæster. Jeg er en af de løse. Jeg har premiere d. 23. Hvad sker der lige for det?

JANUAR

Jeg har været uchecket, for det beder jeg om tilgivelse. Jeg er på igen. Naturligvis om erotik. I anledning af næste film i Fifty Shades of Grey-premieren har jeg anbefalet erotika for Danmarks Radio.

AUGUST 2017

Måske er alt, hvad der står her sandt. I hvert fald var det sjovt at hjælpe Kommunikationsforum med at lave en Bluffer’s guide til Louisiana Literature-festivalen.

JULI 2016

Francoise Sagan, fransk, 18-årig skandaleforfatter, skrev Bonjour Tristesse i 1954. Den er blevet en klassiker. Nu genudgivet i en meget smuk udgave. Jeg skrev følgebrevet om bogen, dette er den uforkortede version:

Når du er kommet dig over, hvor fin, hvor delikat, hvor elegant bogen er, og du har gennemskuet hvor flabet, hvor ungdommelig overmodig titlen er, og du synes, nok mest af alt, at bogen minder dig om et eller andet fra 1950’erne, hvor det at åbne en pudderdåse kunne give øjeblikkelig æstetisk velvære, måske en lille bitte ”la petite mort,” så skal du bare glæde dig over, at du har en vidunderlig læseoplevelse i vente.

Forfatteren var 18 år, da hun skrev den – hovedpersonen er 17. Det er historien om den lede ungpigeintrige, der udspiller sig i en endeløs, hed, dampende Côte d’Azur-sommer med åbne biler, snoede kystveje, casinoaftener, kølige vine og sexede sejlbåde, ført af Ung Mand Med Bar Mave Og Med God Familie, Cyril.

Mor er død, men det fylder ingenting, for datteren, Cécile, har far. Og far er damernes ven, og indtil vi møder Cécile denne fatale sommer, er det nok for hende. Men da faren skifter blondinen ud med kvik, selvstændig og voksen kvinde, Anne, der siger sætninger, der er så intellektuelt lækre, at Cécile vil skrive dem ned, og de voksne begynder at tale om ægteskab, ja, så må Cécile træde til og forpurre planen.

Cécile er ikke klar til at blive voksen og indordne sig kvindelige dyder såsom forelskelse, ægteskab, barn, husmor i den rigtige rækkefølge, og hun vil ikke miste sin sorgløse charmør-far, og hun vil slet, slet ikke bruge sommeren på at læse op til den re-eksamen, som hun skal til i Paris, når sommeren slutter.

Ung Mand Med Bar Mave, som selvfølgelig tager hendes mødom – sejlbåde kan noget, ikke? – bliver forført til at lægge an på farens kasserede blondine, og så er intrigen i gang. Men kan Cécile egentlig selv holde det ud? Og er der ikke noget tiltrækkende ved den voksne, selverhvervende Anne, som trækker Cécile ud af sin ungdommelige sorgløshed? Og Cyril – hans favntag (et ord, vi bruger alt for lidt), skal hun egentlig ikke lade være med at dele det? For det her er en 17-årig, som allerede bruger ordet kærlighedskarrusel om sexakten, fordi hun forstår instinktivt, at efter nydelse kommer smerten, som så dulmes med mere nydelse, og så ruller karrusellen.

Kan man fornemme det freudianske? Åh ja. En faderbinding, der er ved at blive revet midt over - quel bordel! Hvis du tager Weltschmerz’en ud af Den kroniske uskyld og gør personerne yngre og mere naive end i Den store Gatsby, så har du Bonjour Tristesse, kondenseret litteratur om det at være ung med glatte, brune ben og en spirende bevidsthed, om at man kan ændre verdens gang, hvis man vil. Men: pas på med hvad du ønsker dig…

Bonjour Tristesse, Lotte Garbers

JUNI 2016

Jeg blev lidt starstruck, da jeg blev spurgt, om jeg ville interviewe selveste parterapeutguruen Esther Perel, mens hun var i Danmark. Det foregik i Politikens Hus, og jeg havde fornøjelsen af, at sexolog Gert Martin Hald også var med. Det blev en stor dag. Fra forinterview, hvor vi ikke var enige om, hvordan aftenen skulle spænde af, over intens middag, til selve aftenen med et fuldt hus af vilde fans. Er du ny i hendes univers, så vil jeg anbefale dig disse TED talks.

MAJ 2016

Mine kvikke råd til forskel på erotisk og romatisk litteratur med titelforslag. Fra Femina. Du kan se det her - sidste side.

FEBRUAR 2016

Stort tema om Fanny Hill i Jyllands-Posten. Jeg udtaler mig en lille smule, mest fordi jeg skrev forord til 2012-udgaven, som du kan læse mere om her.

DECEMBER 2015

Verdens sidste Kulturknuserudsendelse kan du høre her, og så har jeg været anonym gæsteblogger på kussesumpen.dk. Gæt selv hvilken tekst jeg har skrevet.

NOVEMBER 2015

Mere kulturknuseri, f.eks. denne udsendelse, og virkelig meget bogmesse d. 6.-8. november i Bella Centret.

OKTOBER 2015

At være kulturknuser betyder, at man er trendsetter. Så derfor bliver denne her udsendelse på P1 fra d. 30.9. fulgt op med denne her udsendelse på Radio 24syv d. 5.10. Det er del 1. Og den blev også lige fulgt op i Deadline på DR2 d. 12.10. Sådan dér.

SEPTEMBER 2015

Måneden står for ro og fordybelse - og forfattergerning - på Hald Hovedgaard og lidt kulturknuseri og faktisk flere klummer i gratisavisen Nordsjælland.

AUGUST 2015

Jeg er fortsat Kulturknuser, og jeg er med ca. en gang om måneden. Hvis du insisterer, kan du finde udsendelserne her.

JULI 2015

På opfordring skrev jeg et debatindlæg til Politiken om hverdagsracisme i den kreative klasse. Det kan du læse her. Husk at læse kommentarerne også. Det er dér, det sker.

JUNI 2015

I valgtiden kloger jeg mig om lokale vigtigheder i gratisavisen Nordsjælland. Du kan læse mit take på … supermarkeder her.

ALT for damerne laver lækkert sommertema Hot Summer, og ja, du har gættet det: Det er erotiske noveller. Du kan læse min her.

Et skønt initiativ har inviteret mig indenfor - det er siden forfatterviden.dk, hvor du kan finde info om langt de fleste nulevende danske forfattere, og nu har siden også mig med.

MAJ 2015

Kulturknuseren i mig er i galop - også her i maj kunne du høre mig kloge mig lige her - om symfoniorkestre, ak, som jeg ikke ved meget om, men heldigvis også om forlaget Gladiators nye forfatterskole.

APRIL 2015

Nu skal det jo ikke kun være sådan, at jeg lægger links ud til steder, hvor jeg selv er superdupertilfreds med indsatsen. Her kommer et klip fra Tv2 News, hvor jeg ikke får et ben til jorden, omend jeg bare gerne vil have, at vi må sige højt, at kvalitet på litteratur kan variere. Hvis jeg skal sige det pænt. Enjoy!

Totalt insider Kulturknuser nu. Du kan genhøre udsendelse på P1 fra 1. april her og fra 22. april her- og jeg skal nok skrive, hvornår jeg er på igen.

MARTS 2015

Der er gang i marts. Klumme i gratisavisen Nordsjælland, side 2. Kulturspørgsmål i Ugebladet Søndag, udkommer mandag d. 30.3. Skriveråd sammen med 29 andre på Danmarks største kommunikationsblog, Bro-blog.

FEBRUAR 2015

Der sker nu det, at jeg bliver indhentet af egen kritik - og skal nu være en Kulturknuser på P1. Premiere onsdag d. 25. februar kl. 9.05. Jeg har tidligere skrevet en stærkt kritisk anmeldelse af programmet, som du kan finde her.

Hør en hel tekst, jeg læser op i Skønlitteratur på P1 onsdag d. 18. februar. Den handler om angrebet på Krudttønden og synagogen i København, og opgaven lød på, at teksten skulle handle om, hvad terroren gør ved kunsten. Det ved jeg jo ikke. Du kan også læse den her.

Læs BT lørdag d. 7. februar - et helt opslag med mig, ikke fordi der er noget særligt interessant at sige om mig lige nu, men fordi filmen 50 Shades of Grey har premiere ugen efter. Jeg lægger interviewet op, hvis det bliver muligt.

JANUAR 2015

Smagsdommerne blev 10 år d. 20. januar, og vi var alle sammen inviteret til fest, men først var vi bare publikum - og jeg også lyttende til Knud Romer i et oldgammelt klip. Festligt - se programmet her eller læs et mere uddybende indlæg her.

Så er det tid til at høre mig udtale mig om noget, jeg ikke ved noget om. Forfatterens yndlingspositur. Tre stive timers klassisk musik - Beethoven - og Lotte - her i Søndagsklassikeren på P2.

DECEMBER 2014

Jeg spiller klog og smart i Kulturstyrelsen d. 2. december.

NOVEMBER 2014

Find mig på BogForum!

SEPTEMBER 2014

Der er smæk på her i september. De frække fortællinger fortsætter på DR, der er forsider på lokalaviser, Helsingør Dagblad, der er deltagelse i Aftenshowet, og så er der det her dejlige interview fra Magasinet LIV om mit Paris, som jeg allerede savner.

AUGUST 2014

Den 27. august begynder en tv-serie Danmarks Radios kanal K, der hedder Frække fortællinger. Der er 4 udsendelser, og jeg er med i dem alle. I løbet af sommeren har DR varmet os alle sammen op og lavet erotisk novellekonkurrence og interviewet folk om emnet, og ham her, det er min egen redaktør, der bliver interviewetHer bliver jeg selv interviewet.

JULI 2014

Du skal købe Hendes Verden fra ugen, der begynder med d. 21. juli. Så er der masser af Lotte, nemlig. Og Paris.

JUNI 2014

Stofanet laver andet end telefoni, de anbefaler også e-bøger. Nogle af dem står jeg for, du kan læse med her - der kommer flere anbefalinger i løbet af sommeren.

MAJ 2014

Jeg er i Ugebladet Søndag i ugen fra d. 26. maj til d. 2. juni. Det har jeg aldrig prøvet før. Ret sejt, og med forsidehenvisning og det hele.

Altomlydbog er et nyt site, som hyper lydbøger, særligt for streamingtjenesten Storytel. Jeg er blevet interviewet om, hvor sej jeg er til lydbøger. Jeg er så sej, at jeg har skrevet et helt indlæg om det her.

Soendag Lotte Garbers

APRIL 2014

Jeg har fundet særlige, erotiske scener frem i en masse populære værker. Så flyttede de linket på Hovedbiblioteket, men nu er det vist lige her i en mere permanent placering.

MARTS 2014

Så er der ord på Kvindetid.dk om hvordan jeg definerer sådan en størrelse. Det vidste jeg - heller ikke - at jeg havde en mening om.

Måneden begynder med den store litteraturfestival Kbh læser.
Jeg er med i tre arrangementer:
Åbningen - vi hopper ud i årets festival med smæk for skillingen - musik, saftig litteratur og gode vibes for ugen, der kommer. Københavns hovedbibliotek, lørdag d. 1. marts kl. 13
Foredraget - det bliver en rejsebeskrivelse fra dengang, jeg begyndte at skrive og egentlig bare naturligt gik hele vejen, også når vi kom ind i sengen, til det er mig, der skal udtale mig om pornoen som sådan på DR2. Jeg skal nok læse op også, bare rolig.  Valby bibliotek, tirsdag d. 4. marts kl. 19
Debatten - at kalde et arrangement For ulækker til love er lige mig. Jeg skal nok sætte gang i debatten om unges køns- og sexopfattelse i rasende godt selskab - med forfatterne Sanne Søndergaard og Lilja Scherfig og ikke mindre end redaktøren for Paradise Hotel, Trine Kongegaard.  Gyldendal, torsdag d. 6. marts kl. 16.

Valby bibliotek Lotte Garbers

FEBRUAR 2014

Litteratursiden har et stort, lækkert, vigtigt tema om kærlighed i denne måned, og jeg har fået lov at skrive et essay til dem om kærlighed. Det kan du læse lige her.

JANUAR 2014

Uak - så kører det igen - SEX TEMAET I MIT LIV. Lørdag d. 11. januar er der pornotemaaften på DR2. Jeg spiller klog i en time sammen med Hornsleth og Adrian Hughes, og vi bliver afbrudt af Jørgen Leth og Lars von Trier og den slags. Følg med her

Dette er ikke meta snak om porno. Det er The Real Thing

Dette er ikke meta snak om porno. Det er The Real Thing

Jeg er stadig ambassadør på Litteratursiden.

DECEMBER 2013

Efter mit blogindlæg om selvudgivere d. 13.12. har der været debatstorm på de sociale medier - og de traditionelle tog også fat i problematikken. Her en uforbeholden støtte fra Berlingske og et kritisk interview på Radio 24syv d. 19.12. i deres daglige program AK 24syv.

Søndag d. 8. december er der Ibens på Radio 24syv om at blive gift og skilt. Jeg tror, jeg kommer til at snakke noget om, at jeg har kendt min mand siden 1988, og at livet og også kærligheden er for alvorligt til at tage let.

D. 17. december skrev jeg julekrimistafetkalenderbidrag på ALT for Damernes webside. Jeg fik stafetten fra Ib Michael. Jeg holdt mig til noget, jeg ved noget om: sex.

Jeg skriver stadig blogindlæg på Litteratursiden, hvor jeg faktisk stadig er ambassadør.

NOVEMBER 2013

Den store begivenhed i bogverdenen i denne måned er Bogforum. Kom frisk d. 8., 9. og 10. november i Bella Centeret. Mit eget program ser sådan her ud:
FREDAG
KL. 17:00
er jeg på litteratursiden.dks stand til relancering af deres side - jeg skal blogge om det. Stand C3-011
LØRDAG
KL. 11:00
er jeg igen på litteratursiden.dks stand om bogmarkedets udvikling - jeg skal blogge om det. Stand C3-011
Kl. 17:00
er jeg sammen med SAXO.com og LAUST og også det digitale. Stand C3-digitale område
SØNDAG
Kl. 15:40
er jeg sammen med LAUST og Alberte Clement Meldal fra DR og snakker om ALT. Stand: Under Uret
Kl. 17:00
er jeg sammen med forfatter Anna Grue og hendes detektiv og nogle tekopper. Det er mig, der interviewer hende. Stand: Under Uret

foto2

I løbet af hele måneden og de kommende måneder blogger jeg som ambassadør for litteratursiden.dk. Jeg begyndte med et indlæg om et baguette.

OKTOBER 2013

Hør Ibens på Radio 24/7 søndag d. 20. oktober kl. 10.05. Jeg er lige derinde, og vi skal snakke om bristede drømme, om det der ikke blev, og hvorfor jeg synes, at vi mangler hverdagsmod. Jeg tror, det er i time to men følg med her.

Så er det i første weekend af oktober, at du skal til messe i Forum, for Femina fyrer den max af derinde. Og søndagd. 6. oktober kl. 14.30 snakker forfatter Morten Brask og jeg om erotik i litteraturen, og du kan både købe signerede eksemplarer af 360° og LAUST.

Familiejournalen har lavet noget med mig, bøger, inspiration. Hvis du skulle falde over bladet.

SEPTEMBER 2013

Her kan du se alle de spørgsmål og svar i forbindelse med min forfattersession på Saxo.com’s Facebookside. Det er en superfed ide, Saxo kører med dér.

September bød også på GoAften Danmark-panel d. 10. september kl. 17.25 på TV2.

Læs en artikel fra Alt for Damerne fra torsdag d. 12. september, som jeg har skrevet om mig og mit Paris. Den er med ægte fotos!

Du kan også læse om mig og andres bøger, hvis du skulle få lyst, i Femina, bladet fra d. 19.9.

- og ikke mindst kan du læse om Forfatterens Franske Jul i Allermagasinet, som man kan købe fra nu af og til jul - selvfølgelig.

AUGUST 2013

LAUST udkommer lige om lidt, og vi er i gang med omtale - her et interview, der har været bragt i mange medier som del af en serie om at skifte spor i livet. Det her er fra Flensborg avis onsdag d. 14. august.

Så skal vi læse om mine tv-vaner - eller mangel på samme. Meget farvet af, at Tour de France lige har redet over skærmen i mange, mange timer. Læs interviewet i Politiken.

Zemanta Related Posts Thumbnail

 

JULI 2013

Sådan her ser oplægget ud til en times radio på P1 med mig: “Holder en dansk forfatter, der flytter til Paris med familien, pludselig ekstra meget af den danske folkeskole? Og kan udenlandske korrespondenter, der har levet adskillige år i Danmark, nogensinde holde op med at undres over den danske stamme-kultur?” Lyt med, når Politik på tværs med Niels Krause-Kjær sender i juli og august - eller hent P1 programmet som podcast

Skønlitteratur på P1 genudsender på livet løs i sommeren. Her er et interview med mig, fordi jeg fik lov at skrive forord til den erotiske superklassiker Fanny Hill. Du kan høre udsendelsen eller læse forordet. Du bestemmer!

JUNI 2013

Tilbage til start. Jeg skal diskutere bibliotekerne og de digitale medier på Folkemødet på Bornholm fredag d. 14. juni kl. 16.30. Journalist er Clement Kjersgaard, så det er ligesom at være formand for Dansk Forfatterforening igen; frem med hovedsætningerne og slogans. Jeg vil være lidt mere rabiat end tidligere, jeg er jo fri nu. Læs evt. lidt mere i det her blogindlæg.

Mandag d. 17. juni og tirsdag d. 25. juni kl. 17.25 er jeg igen i TV2s Go’ aften Danmarks panel.

MAJ 2013

Debut  som paneldeltager i Go’ aften Danmark. Jeg sidder sammen med Thomas Bigum, social medieekspert og Lotte Hansen, politisk kommentator. På screendumpet kan man se, hvor glad jeg er ved tanken om at Obama ringer til dem, der springer ud som bøsser. Det mente jeg noget om, og også burhøns, men vi havde ikke tid til internetsæd. Håber sandelig på reprise!

 

Så er det officielt: 360° - en erotisk novellesamling - udkommer 9. august på Lindhardt&Ringhof. Jeg har skrevet en af novellerne, 8. arrondissement

APRIL 2013

Snak om tissekoneord på TV2 News på grund af Tidens kvinders konkurrence, som jeg er dommer i.

MARTS 2013

Et nyt ord til den dernede mellem benene på kvinderne. Det er opdraget på en konkurrence, som jeg er dommer i fra magasinet Tidens kvinder. Øvrige dommere er Christine Feldthaus, Sanne Neergaard, Christian Graugaard, Katrine Berling, Renee Toft Simonsen og chefredaktøren. Se mere i april nummeret. Gid det lykkes!

FEBRUAR 2013

Så sagde jeg ja til erotikdebat for åbent tæppe. Jeg skal deltage i Feminas kvindemesse til oktober (4.-6.10.2013). Det bliver endda med en mand. Det bliver godt. Følg med her, efterhånden som programmet falder på plads: Femina i Forum

JANUAR 2013

Jeg skrev en sur mail til et program i radioen. Sådan kan mange triste læserbrevsskæbner begynde, men her blev brevet læst op ugen efter. Jeg blev irriteret på værterne, fordi de journalistisk insisterede på, at skønlitteratur SKAL noget, i det her tilfælde: ”hvorfor er der ikke flere, der skriver om AIDS”. Som jeg nogenlunde svarede: ”Vi skriver ikke om emner, f.eks. AIDS, vi skriver om mennesker, og de kunne da godt have AIDS eller hovedpine eller noget andet”. Hør brevet her i Skønlitteratur på P1 (Det er lige i begyndelsen af udsendelsen)

NOVEMBER 2012

Bogmessen i Frankfurt er for forlag og agenter, ikke for publikum. Alligevel er den den vigtigste messe. Jeg deltog i et panel på en af de mange konferencer, hvilket jeg også gjorde i november i Danmark, og det jeg skal snakke om i tide og utide er: Hvad vil en forfatter med et forlag i disse digitale tider. Læs om min dag på verdens største bogmesse i Frankfurt.

OKTOBER 2012

Prøverummet bliver heldigvis kædet sammen med den store engelske bestseller-serie ”Fifty Shades of Grey”. Jeg har derfor samlet en del af den presse, der har været i den forbindelse i et tidligere blogindlæg, hvor du mellem alle avisartiklerne kan finde links til Skønlitteratur på P1, hvor jeg bl.a. taler om genudgivelsen af Fanny Hill og til P1 Kultursøndag, hvor jeg taler om den tyske forfatter Charlotte Roches nye roman. Alt sammen en del af den neo-erotiske bølge, som jeg altså rider på …