VÆSENTLIG PRESSE OM ROMANEN MEDGIFT
Et virkelig ærligt interview fra Magasinet LIV: Jeg sagde farvel til noget, jeg var god til
Mine sindssyge weekendplaner: Politiken
Et lille, stramt interview i BOGMAGASINET fra Jysk-fynske medier: Parterapeutens hemmeligheder og løgne
En ildsjæls grundige interview fra Youtube: KIP TV – stærke kvinder
En lovprisning af Joan Didion på Kongressen.com: Joan Didion er en af de bedste iagttagere af USA
Det udleverende portrætinterview af fabelagtige Tine Bendixen: Vi har alle sammen vores fortielser
En lidt for lovende artikel om hvor let det er at lykkes med et langt parforhold: Hendes Verden
VI LÆSER SAMMEN-FESTIVALEN I MARTS 2021
Jeg vandt afstemningen om, at LØBEKLUBBEN I SAUDI skulle være den bog, som et læsefællesskab på 400 mennesker læste sammen i marts 2021. Der var mange forskellige slags arrangementer, og 5 af dem blev optaget, og dem kan du finde her:
Samtale mellem min redaktør Birgitta Gärtner og jeg
Samtale mellem mellemøstekspert Fannie Agerschou-Madsen og jeg
Samtale mellem forfatterdebutant Karima Bouylud og jeg
Samtale mellem kropsaktivist Ida Rud og jeg
Samtale mellem islamolog Garbi Schmidt og jeg
Det er Aarhus Litteraturcenter, der står bag festivalen.
VÆSENTLIG PRESSE OM LØBEKLUBBEN I SAUDI
Fire podcasts:
Bogselskabet med Anne Glad
Mellem ørerne med Cecilie Frøkjær
Tal til mig med Iben Maria Zeuthen
Mellem linjerne med Karoline Kjær
Kronik:
Saudi-Arabien er andet og mere end undertrykkelse og sorte gevanter. Jeg boede der og savner det inderligt
Interview i SØNDAG:
Hemmeligheder bag sløret
Interview i Politiken:
I Saudi Arabien mødes kvinderne i løbeklubben – men de løber ikke
Oplæsningsvideo:
Herunder lagde jeg frem til MIN 50 ÅRS FØDSELSDAG 🇩🇰 i 2017 al presse-info. Det gør jeg ikke længere. Skal du følge med, er det på Facebook eller på Instagram. Men du kan da læse en fin fødselsdagsomtale fra Politiken dengang i 2017 lige her.
2017
Så var jeg sgu i P3 om Saudi – det var d. 24.10.. Jeg prøver mange nye ting :)
Jeg er blevet interviewet til en testemonial om dem, jeg træner hos – Anna Bogdanova. Ikke lige noget med mit forfatterliv at gøre – og dog. Elsker det sted.
Nu begynder Saudi-pressen at melde sig: Kommenterede det, at kvinder må køre bil i P1 Eftermiddag – led efter udsendelsen d. 29.9.
Måske er alt, hvad der står her sandt. I hvert fald var det sjovt at hjælpe Kommunikationsforum med at lave en Bluffer’s guide til Louisiana Literature-festivalen.
Sommerferielæsning, wuhu! Rigtig mange fede bøger her hos K-Forum. Også lidt fra mig, der nok er for orienteret mod det arabiske. Og så selvfølgelig det med parforhold. No news, men fine sager!
På Folkemødet var jeg ret sej, idet jeg optrådte med Svend Brinkmann og Mette Carla Albrechtsen (hende med VENUS-filmen og -bogen). Vi snakkede om kærlighed og sex. Og om håbet for samme. Svend var så pessimistisk, og vi var optimister. Superfedt arrangement. Det er blevet optaget, så det kommer som podcast, og så lægger jeg det her.
Jeg skriver helst ikke om det, jeg laver for Gyldendal her, men denne her artikel handler ligesom om det her sted. Og Sara B. er sej på de sociale medier. Here you go.
Tv2 News har lavet et nyt eftermiddagsprogram, News & Co. der sendes alle hverdage fra kl. 16-18. Sådan et, hvor man snakker om dagens historier, måske debatterer dem lidt. Der er faste gæster og løse gæster. Jeg er en af de løse. Jeg har premiere d. 23. Hvad sker der lige for det?
Jeg har været uchecket, for det beder jeg om tilgivelse. Jeg er på igen. Naturligvis om erotik. I anledning af næste film i Fifty Shades of Grey-premieren har jeg anbefalet erotika for Danmarks Radio.
2016
Francoise Sagan, fransk, 18-årig skandaleforfatter, skrev Bonjour Tristesse i 1954. Den er blevet en klassiker. Nu genudgivet i en meget smuk udgave. Jeg skrev følgebrevet om bogen, dette er den uforkortede version:
“Når du er kommet dig over, hvor fin, hvor delikat, hvor elegant bogen er, og du har gennemskuet hvor flabet, hvor ungdommelig overmodig titlen er, og du synes, nok mest af alt, at bogen minder dig om et eller andet fra 1950’erne, hvor det at åbne en pudderdåse kunne give øjeblikkelig æstetisk velvære, måske en lille bitte ”la petite mort,” så skal du bare glæde dig over, at du har en vidunderlig læseoplevelse i vente.
Forfatteren var 18 år, da hun skrev den – hovedpersonen er 17. Det er historien om den lede ungpigeintrige, der udspiller sig i en endeløs, hed, dampende Côte d’Azur-sommer med åbne biler, snoede kystveje, casinoaftener, kølige vine og sexede sejlbåde, ført af Ung Mand Med Bar Mave Og Med God Familie, Cyril.
Mor er død, men det fylder ingenting, for datteren, Cécile, har far. Og far er damernes ven, og indtil vi møder Cécile denne fatale sommer, er det nok for hende. Men da faren skifter blondinen ud med kvik, selvstændig og voksen kvinde, Anne, der siger sætninger, der er så intellektuelt lækre, at Cécile vil skrive dem ned, og de voksne begynder at tale om ægteskab, ja, så må Cécile træde til og forpurre planen.
Cécile er ikke klar til at blive voksen og indordne sig kvindelige dyder såsom forelskelse, ægteskab, barn, husmor i den rigtige rækkefølge, og hun vil ikke miste sin sorgløse charmør-far, og hun vil slet, slet ikke bruge sommeren på at læse op til den re-eksamen, som hun skal til i Paris, når sommeren slutter.
Ung Mand Med Bar Mave, som selvfølgelig tager hendes mødom – sejlbåde kan noget, ikke? – bliver forført til at lægge an på farens kasserede blondine, og så er intrigen i gang. Men kan Cécile egentlig selv holde det ud? Og er der ikke noget tiltrækkende ved den voksne, selverhvervende Anne, som trækker Cécile ud af sin ungdommelige sorgløshed? Og Cyril – hans favntag (et ord, vi bruger alt for lidt), skal hun egentlig ikke lade være med at dele det? For det her er en 17-årig, som allerede bruger ordet kærlighedskarrusel om sexakten, fordi hun forstår instinktivt, at efter nydelse kommer smerten, som så dulmes med mere nydelse, og så ruller karrusellen.”
Kan man fornemme det freudianske? Åh ja. En faderbinding, der er ved at blive revet midt over – quel bordel! Hvis du tager Weltschmerz’en ud af Den kroniske uskyld og gør personerne yngre og mere naive end i Den store Gatsby, så har du Bonjour Tristesse, kondenseret litteratur om det at være ung med glatte, brune ben og en spirende bevidsthed, om at man kan ændre verdens gang, hvis man vil. Men: pas på med hvad du ønsker dig…
Jeg blev lidt starstruck, da jeg blev spurgt, om jeg ville interviewe selveste parterapeutguruen Esther Perel, mens hun var i Danmark. Det foregik i Politikens Hus, og jeg havde fornøjelsen af, at sexolog Gert Martin Hald også var med. Det blev en stor dag. Fra forinterview, hvor vi ikke var enige om, hvordan aftenen skulle spænde af, over intens middag, til selve aftenen med et fuldt hus af vilde fans. Er du ny i hendes univers, så vil jeg anbefale dig disse TED talks.
Mine kvikke råd til forskel på erotisk og romatisk litteratur med titelforslag. Fra Femina. Du kan se det her – sidste side.
Stort tema om Fanny Hill i Jyllands-Posten. Jeg udtaler mig en lille smule, mest fordi jeg skrev forord til 2012-udgaven, som du kan læse mere om her.