Skip to content

PEOPLE’S (2022)

MEDGIFT

MEDGIFT handler om en parterapeut fra Frederiksberg. Men hun er også fra et andet sted, og det har hun ikke fået fortalt hverken sin mand eller sin søn. Romanen er en rigtig hemmeligheds-basker – og det er også en roman, der tager læseren helt med ind i parterapien.

  • People’s (2022)
  • Køb bogen her

PARTERAPEUTEN LISA GABRIEL synes, at hendes liv er blevet til langt mere, end hun havde turdet drømme om. Men da hendes mand, Carl, pludselig dør, dukker fortiden op i hjemmet på Frederiksberg, og Lisa må vælge. Er tiden endelig kommet til at stå ved den, hun er – præcis som hun lærer sine klienter hver eneste dag?

Hendes voksne søn, Simon, er flyttet hjemmefra i vrede, men efter Carls død kommer han igen tættere på. Lisa tror ikke, at deres skrøbelige forhold kan holde til, at hun deler hverken sine eller Carls hemmeligheder. For det viser sig, at Carl heller ikke har fortalt hele sandheden.

Tiden efter Carls død bliver skæbnesvanger for Lisa. Hun må stille sig selv spørgsmålet: Kan man elske en, der lyver?

Medgift er ikke kun den sum penge, der efter gammel skik følger kvinden ind i et ægteskab. Medgift er også den bagage, vi alle slæber rundt på. For Lisa er medgift noget, hun konkret hjælper sine klienter med at pakke ud i deres parforhold: sårene, styrkerne, frygten og forventningerne.

Lektørudtalelsen herunder er den vurdering, som bibliotekerne køber ind efter. Der findes ingen anden anmeldelse, der er vigtigere end den:

Materialevurdering

Kort om bogen

Tiden efter Carls død bliver skæbnesvanger for Lisa. Hun må stille sig selv spørgsmålet: Kan man elske en, der lyver? For dem, der holder af familiedramaer. 

Beskrivelse

Lisa er en succesfuld parterapeut, og hun har faktisk fået meget mere ud af livet, end hun turde drømme om. Men da hendes mand, Carl, pludselig dør, dukker fortiden op i hjemmet på Frederiksberg, og Lisa må tage et valg. Skal hun holde fast i sine egne og forældrenes fortielser, eller skal hun stå ved den, hun er? Og kan det skrøbelige forhold til hendes søn holde til, hvis hun åbner op for fortiden? Og hvad med Carls hemmeligheder? Pludselig står Lisa over for et af de begreber, hun selv bruger i sin parterapi, nemlig medgift. Hvilken medgift tager man med ind i et forhold eller relation i form af mønstre, adfærd og ikke mindst hemmeligheder. Handlingen bliver indimellem brudt op af udskrifter af konsultationer i Lisas parterapi.

Vurdering

Et godt og velskrevet familiedrama om relationer, sorg og ikke mindst det at skjule, hvem man er. Romanen er aktuel på flere planer. 

Ander bøger om samme emne

Forfatteren har tidligere udgivet Løbeklubben i Saudi. En anden bog, der også handler om hemmeligheder i familien, er Min mands elskerinde. 

Til bibliotekaren

Anbefales i alle systemer.

Materialet er vurderet af Dorthe Marlene Jørgensen

Back To Top