Skip to content

Mit første nytårsforsæt nogensinde

Jeg er ikke nytårsforsæt-typen. Jeg tror ikke på slankekure, mest fordi jeg aldrig i mit liv kunne tænke mig at følge en. Jeg tror ikke på, at jeg bliver en bedre mor og hustru og ven og forfatter og mere taknemmelig over at være i live, hvis jeg lover mig selv netop det en klam decemberaften kl. 00.00 – med alkohol i kroppen og heksehyl for ørerne.

Jeg ser ikke mig selv som selv-straffer, der lovede, at i hele 2014 vil jeg blive bedre til at skubbe mine neglebånd flot tilbage og så derefter sidde og slå mig selv i hovedet d. 23. januar over, at jeg har glemt det stort set hver dag.

Jeg er mere en do-it-typen: Hvis jeg gerne vil løbe en maraton, så løber jeg en maraton. Det er ikke et ønske, et forsæt, en plan. Det er noget, jeg har besluttet at gøre, ergo gør jeg det. Hvis jeg ikke vil løbe en maraton, lader jeg være. Også bare en beslutning.

Sandheden i øvrigt om mig og maraton er langt værre. Jeg ville gerne engang, men kunne ikke. Dels noget hofte-præ-slidgigt, men dels noget langt mere pinligt: forøgelse af aktivitet i peristaltikken efter 15 km. Den kan I så tænke over, mens I spiser rester.

Jeg tror på, at nytårsforsæt er noget, der giver skuffelser. Sådan lidt ligesom selvhjælpsbøger: “100 måder at forføre din mand på”, og det eneste man tænker over er, at der er mere end 1. Altså: pilen peger tilbage på dig, skam dig over så ufedt et menneske du er, mens du læser, hvor nemt det jo bare er at være den fede person.

2014 bliver anderledes – lovede jeg mig selv

Jeg gør det anderledes i 2014. Jeg begynder med et vaskeægte nytårsforsæt. Sådan et, der ikke er til at tage fejl af, fordi jeg har tænkt mig at love mig selv noget, som jeg måske ikke kan holde.

Det har selvfølgelig noget med kager at gøre. Madeleine-kager. Og ikke som de fleste andre har det med kager i januar, men som i Proust’s Madeleine-kager.

Jeg skal gennem de nyoversatte bind af På sporet af den tabte tid. Heldigvis er de kun kommet til nr. 7 ud af 13. Det er 2 måneder til hvert bind. Det kan man jo sagtens, hvis det nu var Harry Potter for at tage et andet eksempel, hvor jeg har læst 7 bøger i samme serie. Måske det eneste eksempel?

Jeg har nu meldt mig ind i Proust-selskabet. Som at købe en slankebog. Er der nogen, der vil være med?

Rigtig godt nytår alle sammen. Lad os fyre en raket i aften.

This Post Has 4 Comments

  1. Det med den forøgede peristaltik er et velkendt fænomen blandt løbere. Jeg oplever det ofte efter få km. Så må man lære at tage højde for det.
    Kort sagt: dårlig undskyldning for ikke at løbe maraton. :-)

    1. Hej Bjarke. Godt nytår! Ved få km løb er det muligt at forberede sig ordentligt. Kommer man over den første times løb, holder forberedelsen op med at virke. Med andre ord: man må have et Roskilde toilet spændt på ryggen :) men helt sikkert dårlig undskyldning. Heller ikke sundt med al den motion!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top