Skip to content

Mig som Steve Jobs

Næste tirsdag skal jeg holde et oplæg i Kulturstyrelsen og være lidt ligesom Steve Jobs. Jeg skal lige til sidst efter nogle oplægsholdere fra Tyskland, England og verden som sådan sige noget om det danske bogmarked. Som jeg ser det. One more thing; i stedet for at sige: se! vi har også lavet en smartphone, skal jeg sige, at det danske bogmarked er awesome og ikke truet af noget inferiørt som Amazon, analfabetisme eller Netflix (de sidste to er vel to sider af samme sag?).

Det kan jeg sagtens. Hvis der er noget, jeg er god til, så er det at lyve og prale og tage den fra hoften.

Men egentlig vil jeg gerne være litteraturminister og lave litteratur-verdenen om, sådan så der er god litteratur til alle, og dem der laver den, kan leve af det, og så må jeg hellere lade være med at lyve for meget. Men prale har jeg tænkt mig. Prale gør de fleste mennesker alt, alt for lidt.

Jeg beholder ja-hatten på

Til gengæld vil jeg så gerne være positiv. Det lyder blondine-dumt, men faktum er, at bogen overhovedet ikke er død, selvom der er så mange, der sender dommedagsprofetier ud over den hele tiden. Det danske bogmarked er måske ikke awesome, men det er ikke i krise som før. I sidste uge opjusterede Gyldendal f.eks. deres resultat for året.

Er der problemer alligevel? Går indtjeningen ud af forretningen, når prisen presses? Kan vi leve uden boghandlerne? Forlagene? Bliver det hele til agenturer og professionelt på en måde, som gør, at den sande kunstner dør i det senpromoverende© samfund? (fedt ord, jeg lige fandt på, godt man har styr på sine rettigheder).

Det mener jeg forfærdelig meget om. Måske de skal lave et seminar kun med mig.

Sidder du der og er ligesom mig og tænker over bogens fremtid, globaliseringen af bogmarkedet og bogens rejse fra forfatter til læser, så send mig en pointe, så jeg bliver sej som Steve Jobs på tirsdag.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top