Skip to content

LAUST – roman

Min nyeste, der er en lille, stram sag (237 sider) – og er blevet til en fin, gedigen fortælling om det, der optager de fleste allermest: Hvordan vælger man rigtigt i livet – eller hvordan får man sine valg til at føles som de rigtige?

  • Rosinante&Co (2013)
  • Køb romanen her
  • Stream den som lydbog her hos Storytel

Laust har en topstilling som advokat hos Sony i Berlin. Han pendler mellem den tyske hovedstad og Danmark, hvor han lever et stilfærdigt liv med sin kone. Han er i 60’erne, da han pludselig forelsker sig i en italiensk violinist, Silvia, som har tiltrukket sig hans opmærksomhed under en operaforestilling i Napoli.

Den unge spiludvikler Jannik har et tæt, men kompliceret forhold til sin mor. Han lever godt af sit job og har udviklet en add on, som Sony er interesseret i at købe af ham.

Ned gennem Europa og hen over vejbump på villavejene nord for København sker der noget, der får afgørende betydning for de to mænds liv.

Jeg så, at man kan købe den brugt på dba.dk. Det synes jeg er sjovt. Hvem kigger efter bøger dér? Jeg troede, man holdt sig til antikvariaterne. Men et salg er et salg!

LAUST er blevet fint modtaget, se her nogle stykker, og jeg har ikke kun lagt de mest rosende her, men også nogle af dem, der bare er rigtig gode læsere:

”Manden, der flygter fra ansvar, kærlighed og dybest set sig selv, er et velkendt motiv. Tænk for eksempel på Max Frischs mesterværk ” Homo Faber”, hvor hovedpersonen må skrælle hele sin rationelle og teknokratiske identitet af og vende tilbage til den og det, han som ung svigtede, for måske at kunne få nærkontakt med livet. Noget lignende er på færde i Lotte Garbers’ ” Laust

– Læs hele anmeldelsen her fra Kristeligt Dagblad af Vibeke Blaksteen.

Det er en bog om nærhed, afstand, kærlighed og ensomhed, og den rammer lige på kornet, når det handler om at vise et billede af, hvor vi som (verdens)samfund er ved at bevæge os hen i forhold til, hvordan vi omgås hinanden, og hvordan vi lammes af de valg, vi er nødt til at træffe. Læs den; den er et knald af en page-turner.

– Læs hele anmeldelsen her fra Femina af Julia Lahme.

…så pirker Garbers til noget vigtigt og tidstypisk, der er større end det enkelte menneskes små og store samlivsproblemer. Og man føler sig ramt. Hvordan får vi de livsvalg, vi nu træffer, til at føles rigtige bagefter?

– Læs hele anmeldelsen her fra Information af Linea Maja Ernst.

»Laust« er på mange måder en fin lille historie om hverdagsforviklinger og mænd med medfødt følelsesforstoppelse. Lotte Garbers rammer mange gange plet i sine beskrivelser af det store i det små, og hun er god til at favne en fortættet begivenhed.

– Læs hele anmeldelsen her fra Berlingske af Merete Reinholdt.

Og en I nok ikke kan læse fra Midtjyllands avis, den er bare helt vild pæn:  LAUST - Midtjyllands avis

Download forsiden i høj opløsning her.

Download et kort uddrag af romanen her.

Du kan også læse første kapitel her i en flot opsætning fra Alt for Damerne, illustreret af Simon Væth

Back To Top