Skip to content

Kvinder der ytrer sig – med og uden løg

Så siger Lone Hørslev, hvis nyeste roman om Marie Grubbe er den på billedet, så siger hun, at det måske, måske ikke er hende, der er den, der ligger der i rokoko-flødeskumskjolen. Men et flapfoto af hende er der ikke. Hør selv med i Skønlitteratur på P1.

Så kommer den første biografi om Suzanne Brøgger, uh! den glæder vi os også til, og den hedder Krukke, skrevet med pink og har det lækre skår på forsiden, ligesom alt andet, som den dame har rørt ved. Hun er altid selv i stand til at stille sig som gallionsfigur for sit værk.

Så siger forfatter Christine Hagen, at man kun bliver set som kvindelig kunstner, hvis man ligner en kneppedukke. Læs kronikken her.

Så lader forfatter Kristina Stolz sig fotografere i et lækkert foto i klapbukser og røde læber, fordi hun ikke vil være … en kneppedukke, tror jeg, hun mener, men ikke siger. Se debatten her.

Dem, der ytrer sig, tænker over, hvordan de virker, uanset køn

Med og uden løg, med og uden løgn, med og uden tøj på – vi kan bare konstatere, at kvinder der ytrer sig, tænker rigtig meget over, hvordan de virker derude. Også dem der siger, at de ikke tænker over det, ikke skænker det en tanke. Og dem der synes det er strengt, at man skal gøre det. Og dem der bare fra dag 1 har mestret det.

Jeg siger bare: at tage sig ud er at gøre sig umage – med og uden løg på. Det er ikke så farligt.

Her er en mand, der også tænkte over det:

napoleon Lotte Garbers

 

This Post Has One Comment

  1. Det gælder jo også i mange andre fag, så er det en eller anden “reservattanke”, der alligevel spøger inden for din branche.

    Lidt lige som i folkekirken, hvor præsterne generelt og med få undtagelser stadig er i t-shirt, gamle jeans og sutsko, hvis de altså ikke møder op til en begravelsessamtale i t-shirt, badeshorts og badetøfler (sand historie!). Eller vi kan nævne et par universitetsfakulteter;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top