Skip to content

Jeg flytter til sommer – til Saudi-Arabien

Ja, den er god nok. Jeg flytter til Saudi-Arabien til sommer. Sammen med min mand. Han flytter allerede her i januar, og så kommer jeg i fuld abaya (det er den, jeg er ved at tage på på det øverste foto) til sommer, når sidste søn er blevet færdig med skolen.

Det er den vildeste beslutning, vi nogensinde har taget. Vi rejser til verdens ende uden børn, ned til noget fremmed med ekstrem varme, ekstrem fattigdom, ekstrem rigdom, ekstremt meget sand og helt bogstaveligt 1001 arabiske stjernenætter. Og: kvindeundertrykkelse.

Vi er dødnervøse, men det er gjort med åbent sind. Mellemøsten og Saudi-Arabien er noget af det, vi taler mest om i disse år, og noget af det jeg ved mindst om. Det vil ændre sig. Det nederste foto viser, hvad jeg indtil videre har scoret fra Saxo og Amazon. Mere vil komme.

For Saudi-Arabien er indtil videre også et land med en uventet imødekommenhed. Da vi var dernede for første gang, var det særligt danskere, der allerede bor i Riyadh, hovedstaden, der var imødekommende. Det er noget ganske andet end at flytte til Frankrig. Jeg har allerede fået løfte om at gå på fangst i velassorterede biblioteker.

Vi kan ikke blive her og vente på, at vores sønner vil lege med os

Min mand arbejder i Novo Nordisk, og det er derfor vi skal afsted i tre år. Vi havde sølvbryllup i 2016. Vi kan ikke blive her og vente på, at vores sønner på 23 og 19 gider at lege med os. Jeg tror på, at eventyr er noget, der går begge veje: der er både det eventyrlige, det fantastiske, det fremmede, men det fremmede kan også være farligt; det fantastiske kan være for meget. Som at bestille mad, man ikke kender: Noget er godt, noget er skidt, og det hele er en oplevelse, både god og dårlig.

Jeg kommer til at dele det hele med jer. Indtil sommer kan det være, jeg også skriver om hvorfor jeg ikke går ind for sharialovgivning, diktatur, kvindeundertrykkelse, ikke at jeg tror det – it goes without saying – jeg er umiddelbart mest interesseret i menneskerne, relationerne, alt det jeg ikke forstår. Når jeg er flyttet, bliver jeg lidt mere subtil, fordi der naturligvis også er ytringsfrihedsrestriktioner, også for mig. Jeg bliver nok lidt mere vi binder os på mund og hånd-agtig. Sådan er jeg nemlig allerede blevet rådgivet :)

Allermest kommer jeg til at gå direkte efter fordommene: En af dem kommer her: Er det virkelig rigtigt, at kvinder ikke må køre bil?  Den er god nok. Men denne her vidunderlige musikvideo, der bliver delt overalt i dag, vidner om bevægelse. Du kan se den på min Facebookside.

This Post Has 9 Comments

 1. I må have en fantastisk tid dernede!

  På jagt i private biblioteker, hvor lyder det sejt:)

  Send billeder, fortæl historier …

  Og godt 2017!

 2. Ønsker jer alt det bedste – glæder mig til at høre mere og følge jeres og dine oplevelser.

 3. Hej Lotte
  Må jeg ha lov og spørger hvordan i har fået opholdstilladelse i Saudi. Mig og min kone og mit barn vil rigtig gerne flytte dertil men vi ved ikk hvordan vi skal starte. Har du nogle gode råd?

  Imran

  1. Som det er lige nu, kan man kun bo i Saudi, hvis man har et arbejde dér. Så det skal allerførst på plads. Min mand arbejder for Novo Nordisk og har derfor adgang til opholdstilladelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top