Skip to content

Gina – den farlige balance

Bekendelse: Gina er også min skyld. Det er altid en farlig balance at sige ja til at være med i andres projekt. Som nu Gina-projektet. Gina er det navn, som et EKSPERT dommerpanel har peget på som det bedste forslag til nyt navn for kvindens køn. Jeg er en af eksperterne. Opdraggiveren er magasinet Tidens kvinder, som havde et vældig sympatisk udgangspunkt; kan vi finde et godt navn til den dyre dernede – er der måske et navn derude, som fortjener, at vi alle kender det?

Det kunne jeg ikke sige nej til. Stor ståhej var der, jeg røg i TV2 News og det hele, og det eneste, de ville have mig til at sige, var: “Hvilket ord bruger du selv?” Som om jeg ville fortælle det.

Nu har jeg været dommer i flere konkurrencer inden for de sidste år. Det er sjovt nok oftest noget med erotik. Særligt noveller. En af konkurrencerne havde faktisk stillet bidragyderne i udsigt, at ville novellerne være gode, så ville de blive udgivet.

Når man er dommer, er man sat ud af spillet – man har jo ingen kontrol over kvaliteten. Det er det, der er den farlige balance: Pludselig er man med til at prise noget, der er det mindst ringe i stedet for at prise noget, der er godt. For novellerne, der kunne være blevet udgivet, var ikke gode nok. Og ordene til sympatiske Tidens kvinder? Åh ja – det var gina, der vandt, ikke?

Jeg kan se på mine domme (vi dømte i tre omgange), at jeg har givet Gina en syvendeplads ud af ti. Jeg skrev sådan her som begrundelse:

Så har vi fastlagt kønnet, og så kan hun blive til en hun, ligesom pikken er en han, han er en gasblå hævner, hun er en pjaskvåd fornøjelse

Jeg føler mig altså ikke skyldig. Var mere stemt for mussi, men det røg ud. Måske også for meget et morgenmadsprodukt.

Gina er ikke farlig

Gina er for mig en ommer. Gina er ikke farlig, og som der står i pressemeddelelsen, så er gina “sødt og sexet”, og den dyre skal ikke være de to ting – det er for meget duftlys til mig. Gina er et pigenavn, en forkortelse for den kliniske vagina, og gina er tæt på gine, som er et tøjstativ, og hvem vil reduceres til det?

Der er blevet skrevet rigtig meget om gina den sidste uge, og det har mest været sjovt. Den mere seriøse behandling står kloge sprognørd Line Pedersen for på Kommunikationsforum: Øl, gina og hornmusik. Som hun skriver:

Kan vi så blive enige om gina? Nope, næppe og never. Vi har så forskellige billeder på den indre roadmovie eller pornofilm, at ordene vil være lige så forskellige som vores seksuelle udfoldelser. For hvert eneste af ordene tilskriver vi hver især en værdi og et adr, hæhæ, gisp, føj, mmm + en række billeder osv.

Så tilgiv mig for at have været med. Jeg skal være bedre til den farlige balance. I dag skal jeg derfor sige nej til et projekt, der giver kassen, men som rammer mig meget hårdere i nakken, end gina kan. Hun er jo bare sød og sexet.

Siden har sprogrevseren over dem alle, forfatteren Susanne Staun, skrevet skønt om Gina.


This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top