Skip to content

Har du også fordomme om Frankrig?

Jeg har brug for din hjælp. Jeg har brug for alle de fordomme, formodninger, fornemmelser og forhåbninger du har om Frankrig. Så skal jeg se, om jeg kan følge dig, tilbagevise, bekræfte, grine ad, grine med, forstå dig og gerne få fornyet indsigt.

Jeg har allerede emner som:

Trafik – er hornet den mest anvendte knap på instrumentbrættet?

Skolesystem – kan man virkelig lære noget af at skrive af fra tavlen?

Politikere – er deres sexliv virkelig mere interessant end deres politik?

Det lyder jo kedeligt, ikke? Det er det forhåbentlig ikke, for jeg har også emner som:

Forkortelser – dem får I ikke nu…

Mors Dag – vicerektoren ønsker mig tillykke, når jeg snakker med hende den dag

Opmagasinering – kan man virkelig pakke sit liv ned i to versioner?

Teenagere – Tror I selv, det er en dans på roser at blive plantet om fra en whiskybælteteenager til at skulle blomstre i en nation af unge rygere, coladrikkere,“det er frækt at sige fuck”-fyre, mens de har nittebælte på og ikke går nøgne i bad efter sport?

Og så er der jo mad, natur, kultur, men det tror jeg, jeg vil overlade til guidebøgerne. Eller?

Allervigtigste spørgsmål at få besvaret er: hvem er det, der er anderledes her – os eller de intellektuelle, ikke-engelsktalende, bureaukratiske, lidt-chickere-end-os i tøjet-udklædte, skandaleelskende, bogkøbende, gestikulerende, luftkindkyssende, arrogante, vidunderlige franskmænd?

Lige nu læser jeg om alt fra Louis d. 14. til Charles de Gaulle over Houllebecq, hvis nye roman, Kortet og landskabet, er den roman, man burde kunne skrive, hvis man gerne vil vise et snapshot af Frankrig lige nu. Han er ond, led og houlle-morsom.

Og så læser jeg rigtig meget om Marseille. Men det er fordi, det er til NÆSTE roman, og en ting ad gangen – har udgivelse af LAUST til september 2013. Glæder mig!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top