Skip to content

Det vidste du ikke om mig

Denne her tekst passer næsten på mig, udover at jeg ikke ejer min egen bil, og at jeg ikke spiller videospil, men jeg spiller. Det er ikke sådan noget med candy crush på telefonen, det er jeg alt for avanceret til. Jeg spiller kun på computeren. Det vidste du ikke om mig, vel?

Jeg har spillet i mange år. Først var det en måde for mig at være sammen med mine børn på, fordi jeg ikke er så god til at sidde og sige gadagung henover et stuegulv ret længe ad gangen. Jeg er ikke ret god til at lege med små børn. Men jeg er ret god til at lege med de store.

Vi begyndte med Tarzanspillet, et klassisk spil, hvor man hopper og samler frugt, mens man synger til Phil Collins sange. Det var ok.

Men så kom World of Warcraft. Det spil, der har flest fordomme over sig: det er kun for tykke, coladrikkende, bebrillede, bebumsede teenage-drenge, der ikke har andre venner end dem, de chatter med online. Mens deres alter ego på skærmen er iført magikertøj, lange stave og sjove heste. (For de indviede er det virkelig underligt at skrive almindelige danske ord, når det hedder en mage, et mount, man har fedt gear, og man leveler og man får xp, right?)

Det er et fantastisk spil. Her kan man jo så skrive alt muligt helligt om alle de undersøgelser, der viser, at strategispil er mere horisont-udvidende, end de er voldsfremmende.

Flow-tv er da langt værre…

Det ændrer ikke ved, at jeg skammer mig lidt, for fordomme rammer også mig. Jeg ville være mere socialt anvendelig, hvis min last var Hammerslag. For fjernsyn, altså gammeldags flow-tv, hvor man sætter sig foran skærmen og lader andre bestemme ens aftens indhold, er i al sin kedsommelige passivitet langt mere socialt acceptabelt.

Det forandrer sig nok snart, og imens spiller jeg videre; allermest med mine drenge, men kan også – oh skam og fryd! – gøre det når jeg er helt alene. Vi har lige forudbestilt den udvidelse, der kommer inden jul. Det giver nemlig fordele, jo. Og bare rolig, jeg skriver ikke hvilke, for du er jo ligeglad :)

Jo, min mand ved det godt, men han ignorerer det.

Og jo, jeg læser også Kierkegaard.

Bevares.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top