Skip to content

Det der overblik, du altid har drømt om

På en valgdag som denne har jeg endelig fået mit overblik – og ja, jeg har stemt, ja, jeg er europæer, og ja, jeg har altid stemt ja, og ja, det er kringlet denne gang, og ja, jeg vil hellere være med i et fællesskab, også selvom jeg er utilfreds.

Jeg har tidligere skrevet om mit mediemix her på siden, hvor jeg hyldede min egen evne til at navigere i et medie-hav, der bliver mere og mere komplekst. Sådan noget om den kompetente medieforbrugers evne til at danne sig det nødvendige overblik og så videre.

Men så kom Føljeton. Nu har jeg fået deres nyhedsbrev i et par uger, og i dag klikkede det for mig og Føljeton. Føljeton er et digitalt nyhedsmagasin, der er delt op i føljetoner – altså emner, de kan blive ved med at tage op i uge- eller årevis, hvis emnet bliver ved med at være interessant, og så har de gode, gammeldags revyer – de hurtige overbliksartikler: hvad er sket hvor og hvornår og måske hvorfor. De to første dele fylder det meste, og så er der altid et generøst link til nogen andre kloge artikler derude på nettet, og til sidst slår de med halen med en lille historie “fra vores egen verden”, oftest noget med gak og løjer.

At slippe for at trykke på links er lykke

De har sådan et no bullshit retro-design – med store typer og ingen blinkende links i siderne, og der står antal minutter, det vil tage dig at læse artiklen.

I dag klikkede jeg først på en revyartikel, den fra San Bernadino i USA. Jeg vidste, noget var sket, men jeg havde været optaget andetsteds hele formiddagen, og bang: 2 min. læsetid og jeg var klædt på. SÅ mange links, jeg ikke behøver at trykke på resten af nyhedsdagen. Det er overblik. Tak.

Jeg har kun – indtil videre – et kritikpunkt:

Drenge, I mangler en app.

TIl resten af jer: PRØV DET! Det er gratis den første måned. Dernæst: 49 kr./md. Stik den, papirsavis.

For en mere grundig anmeldelse, så skal I læse denne her på Kommunikationsforum.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top