Skip to content

De fleste har ikke noget imod sex

Lige om lidt er der premiere på en fransk film i de danske biografer. Den hedder Ung og smuk, den er fransk, og den handler om – tilsnigelse – en lykkelig luder. Eller: At det der med prostitution ikke er så sort/hvidt. Eller: de fleste har ikke noget imod sex.

I stedet for at vente på den, skal du se denne her film, Elles. Jeg kender hende, der har skrevet den, og det gør mig frygtelig forudindtaget.

Alligevel må jeg sige: Det er en meget god film.

Juliette Binoche ligner på plakaten en kvinde, der ikke har noget imod sex. Det tror jeg heller ikke, hun har. Hun er bare meget fordomsfuld omkring det. Hun er journalist, kernefamiliegift, laver fine middage til mandens chef, kæmper med teenagesøns problematikker, har en køleskabslåge, der driller, og er måske en lille smule, som vi er flest, når vi lader livet løbe med os.

Så vil hun lave denne her artikel om unge kvinder, der finansierer studierne ved hjælp af prostitution.

Der findes tre sandheder: De rige har pengene, det er rart at holde ferie, og det er synd for luderne

Det er synd for luderne. Det ved vi.

Men de her, som Binoche møder – de er ikke stakkels. De vælger selv deres kunder. Nogle af dem kan de faktisk rigtig godt lide at gå i seng med. Andre har de bare ikke noget imod.

Hvad skal stakkels Binoche stille op med det? Og hvad med manden, der ser porno? Er han så ikke fortabt alligevel? Og hvad med den lyst, hun føler, når hun genkalder sig de frække historier, luderne har fortalt hende? Og hvad nu hvis det slet ikke er sådan nogle historier, de fortalte, men bare hendes beskidte fantasi, der løber af med hende, en fantasi, som hun har gemt væk i lykkelige middagsselskaber i hendes rockerlækre pariser-lejlighed?

Hvad nu hvis Binoche er et sex monster? Som alligevel godt kan servere jus pressé lørdag morgen til kernefamilien, mens lyset falder ind ad de tårnhøje vinduer i velgørende striber?

Filmen er klippet sammen, som om det alene skal være en enkelt dag i hendes liv. Måske som i enhver kvindes liv? Fra køleskabslågsproblemer til slemme sexfantasier. Inden for samme heteronormativitet. Det spørgsmål bliver jeg efterladt med, og det synes jeg er interessant. Og heldigvis bestemmer jeg selv svaret, for der er bare ikke skyggen af morale i denne her film. Det kan vi sjældent lide.

Jeg er vild med det.

Filmen ligger stadig på TV2 Play. Den kan lejes af alle. Gør det.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top