Skip to content

#bogsnak er det nye – en anmeldelse af Bogfolk

På det lidt magre sociale medie, Twitter, var der fornylig en debat om hvilket #, vi skulle bruge, når vi snakkede bøger. Valget blev #bogsnak. Selv plejede jeg at bruge #dklit, men det kunne man lave syg god fis med, hvis man kom til at fjerne d’et, så nu er det altså #bogsnak.

Ordet irriterer mig, fordi det virker useriøst, men tryk nu på #’et – indholdet er fedt.

Sådan er det også med avisen Politikens egen podcast om litteratur, Bogfolk. Hvor mærkelig en samlebetegnelse – er det så også alle, der læser? Eller alle folk, der er i bøgerne? Eller folk, der har gået i skole?

Konceptet er ellers lige ud ad landevejen. Avisens litteraturredaktør Jes Stein Pedersen går ned i Politikens Boghal, den ene af Københavns to cool boghandler, og optager vores ugentlige fix om, hvad der rører sig hos bøgerne. Ofte er Rune Lykkeberg, kulturredaktøren, med, eller endda vikar, og når han er på, får man lyst til at læse alle bøger i verden, fordi han emmer af netop det: at have læst alle bøger i verden.

De to værter kan enten hudflette Ejersbos efterladte noveller, eller også laver de Houllebecq-tema, og lige nu er min yndlingsudsendelse den om den nyslåede doktor og litteraturforsker Marianne Stidsen, der på 1200 sider har skrevet om menneskets identitet i dansk og nordisk litteratur efter 1945 – og om angst, depression og i det hele taget om det moderne menneskes plads i litteraturen i dag. Så højpandet og jeg forstår det hele. Det er den fra uge 51.

#Fordybelse

Podcasten har to greb, jeg er forelsket i:

De interviewer næsten hver gang underskønne Christina Thiemer, der er boghandleren i Boghallen (ja, det er hende, der grundlage den anden cool boghandel, Thiemers magasin, nu drevet af også underskønne Rikke Viemose). Hun fortæller, hvad der sælger, og det plejer #bogsnak-mennesker at være for fine til. Så dejligt.

Det andet greb er deres temaer – enten live optagelse fra Boghallen – f.eks. en fin en med bl.a. Svend Brinkmann – eller også bare fordybelse i et emne, f.eks. om Tage Skou-Hansen.

Hvorfor hedder #’et ikke #fordybelse? Det er jo det, der rykker med bøger. Uanset hvilken bog, du har i hånden.

Hvis du følger Politikens Bogfolk og Skønlitteratur på P1, så har du, hvad der er om bøger på lyd om ugen i Danmark – udover at du ENGANG imellem finder lidt om bøger enten i P1 Eftermiddag eller P1 Kulturlørdag.

Nå. Nok om #bogsnak. Husk at bruge hashtag’et derude.

Du kan læse mere om indholdet af de allerede eksisterende Bogfolk-podcasts her.

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top