Skip to content

Blixenprisfesten var en succes

Det var en fantastisk Blixenprisfest, som Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere stablede på benene i fredags, og jeg tror, der kommer mere af den. Og forhåbentlig med bedre fri bar.

Aviserne – f.eks. her i Kristeligt Dagblad – har allerede skrevet om det største moment, da Danmarks gennemkronede børnelitteratur-dronning, Lene Kaaberbøl, donerede sin kontante pris til Rachel Rösts prisværdige projekt, Læs for livet; et projekt, der indsamler bøger til udsatte børn og unge.

Mit eget moment var, da jeg fik en kollega til at tage mikrofonen fra DJ’en og råbe et vist f-ord. Det manglede, for i Frimurerlogen, hvor vi var, er der meget nydeligt, meget højtideligt, og måske meget langt fra den måde, som forfattere normalt fester på.

Der var råbt meget om, at der var for få billetter, så jeg troede, at der kun ville være sponsorer og prismodtagere, men der var rigtig mange, skønne kolleger, og forlæggerne reagerede også, som om der nok ikke kom nogen forfattere og tog imod os sådan her:

dog-loves-the-cat-a-little-too-much

I det hele taget var serviceniveauet i top, og selvom den fri bar bestod af billigt, lunkent øl og vin, var der rigtig mange fra frimurerlogen, der gerne ville have, at vi tog en lille en:

dog-bringing-beer-from-refrigerator-for-thirsty-owner

Generelt gik det rigtig godt med at få forfatterne op og ned af scenen og enten motivere priserne eller sige tak, men alle forfattere har ikke scenen som deres mest vante sted:

arab-celebrity-tv-show-entry-epic-fail

Samtalerne handlede naturligvis enten om penge fra staten eller litteraten Mette Høegs kritik af den navlepillende, kvindelige litteratur i dag, og når samtalen varede mere end et minut, virkede argumentationerne nogenlunde sådan her:

1326738234_grenade_drill_fail

Og da vi blev smidt ud alt for tidligt, gjorde nogen af os sådan her:

meanwhile-in-an-indian-store

Vi er mange, der glæder os til næste år!

 

 

This Post Has 2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top