Tekster - alle mulige slags

 

Her kan du finde mange forskellige slags tekster - essays, noveller, kronikker, kommentarer, taler, klummer. Et lille bitte udvalg af gamle tekster ligger nederst, og øverst kommer nye langsomt til:

 

Quantcast

 

Have Kommunikation 2016

Tale ved Artbeatpris-overrækkelsen

En kulturtale - hvad er det? Kultur er jo det hele. Men jeg gjorde sådan her ved et fint arrangement i foråret:

Det,der er i vejen med os i det her rum,det er,at vi bor inde i et segment, som er meget, meget lille. Artbeat tale 2016

Politiken 2015

Debatindlæg om hverdagsrascisme

Debatredaktøren bad mig skrive et indlæg. Det gjorde jeg med en true story. Det kom der meget god debat ud af. Selvom det er kritik, er jeg faktisk enig:

Den kreative klasse gemmer også på en indre svinehund Politiken juli 2015

ALT for damerne 2015

Hot Summer, erotiske noveller

Ti stærke danske forfattere, ja, jeg er en af dem, skriver lækre noveller hele sommeren i år. Hver uge får du en skøn en, og de er meget lækkert illustreret. Du kan se min med illustrationer her. Det handler om en handlekraftig blomsterdame:

En duft af ingenting ALT for damerne juni 2015

Danmarks Radio 2015

Om terror til P1

Fire dage efter terroren i København var vi fem forfattere, der blev bedt om at skrive og læse vores tekst op om vores reaktion, også i forhold til kunsten. Det er Boberg, Nors, Djørup, Woetmann og mig. Min tekst ligger her, eller du kan finde og høre den på DR:

Da kunsten atter blev fri Danmarks Radio februar 2015

Hvermandag 2014

Gratis litterære tekster

Hver mandag er et litterært påfund, som tre litterater/forfattere har taget initiativ til. Det er gratis, og det er superfedt. Jeg har skrevet en tekst, som også har ligget her på bloggen, og det er måske første gang, jeg har skrevet en tekst uden titel. Den ligger i dette indlæg i fuld længde:

Hvermandag.dk hvermandag uge 45/2014

ude og hjemme 2014

Ugebladsnoveller

August 2014 blev dér, jeg fik min premiere som ugebladsnovelle-forfatter. En fest med regler og begrænsninger. Jeg ved ikke, hvor mange, jeg skriver, og hvor mange de vil have, men jeg er hende, der skrive de romantiske, og her kommer første skud:

En ny vej Ude og Hjemme uge 34/14

Litteratursiden 2014

Kærlighed sker, dernæst er der kun umage tilbage

Tidligt i halvfemserne besluttede jeg, at jeg ikke ville være kæreste med min kæreste længere. Jeg havde det ikke i mig. Det der kærlighed. Det var en tirsdag aften, og det var koldt. Det var nok februar, det er altid koldt i februar:

Et essay om kærlighed til Litteratursiden februar 2014

ALT for damerne 2013

Kind mod kind i Paris

Jeg har ingen hemmelige tricks til Paris. For sandheden er jo, at alle kommer til Paris, og de fleste flere gange. Selvom jeg har en app, der hedder ”hidden Paris”, så ved vi godt, det er løgn – der findes ingen steder i Paris, som ingen kender til..

ALT for damerne 13. september 2013 eller på magasinets egen hjemmeside

Politiken 2013

Læring må godt gøre ondt

Efter nærkontakt med både den franske og danske skole mener jeg, at de børn som starter i skole nu kan glæde sig. Men vi kan også lære af franskmændenes disciplin.

Politiken 15. august 2013

Politiken 2012

Jørgen Leth er jo bare liderlig

Efter kommentar om ham her i Politiken kom der læserstorm på min Facebook-side. Jeg var nemlig sød ved Jørgen Leth. Jeg synes, han er en mand af den rette støbning, og at han er en fænomenal kommentator og en dygtig kunstner.

Politiken 17. juli 2012

Politiken 2012

Har franskmændene fat i en længere ende?

Her har vi mig fra min spæde begyndelse i Frankrig. Jeg skriver om mine egne fordomme, når jeg møder en svedig neger i det klamme fitnesscenter. Politiken 18. marts 2012Politiken, Jørgen Saabye, 2012

Ekstra Bladet 2010

Curling og kønsroller

Jeg ser drengemødre, der er så angste for at lave en kvindeundertrykkende mandschauvinist, at de praler med, at deres femårige kan tømme opvaskemaskinen. Jeg får dårlig samvittighed, men jeg får også ondt af en knægt, der ikke må være barn i fred. Han skal da nok tømme den opvaskemaskine, når han kan se formålet med det. Pligter og regler, der findes for deres egen skyld, giver en noget-for-noget kultur, hvor man ikke bliver bedømt for den, man er, men for det, man gør. (Læs resten her fra Ekstra Bladet 2010).

Ekstra Bladet 2009

Pia Kjærsgaard som muskelhund

Kære Pia, jeg skriver for at fortælle dig, hvor glad jeg er for, at du slap katten ud af sækken og sagde, du ville blive en god kulturminister. Som en kælen schæfer satte du din pote på alle journalister i et snuptag og fik dem til at logre og skrive præcis, som du sagde. Du er simpelthen fantastisk.

(Læs resten her fra Ekstra Bladet 2009).

DATO 2007

Pligt til et fedt køkken

Da jeg blev gravid første gang, boede jeg med faren på 23 kvadratmeter i et enkelt værelse. Det er uden tvivl det hyggeligste sted, jeg nogen sinde har boet. Men så blev jeg gravid, og det store redebyggergen blev aktiveret. Man kunne ikke have en baby i en etværelses. Fordi det står i loven om, Hvad Der Er Godt For Barnet. Fordi lykkelige kernefamilier bor i lykkelige store lejligheder eller parcelhuse med lykkelige carporte. Fordi en etværelses bare er for taberagtigt. (Læs resten her fra DATO 2007).

DATO 2006

Grib knoglen

Poppet? Mig? Jeg blev jo lidt fornærmet. Kvinden, jeg havde interviewet, skulle godkende teksten, og så skrev hun tilbage, at teksten virkede lidt poppet. Jeg faldt i med begge ben. Svarede hende rigtig hurtigt. På mail. 600 sårede anslag lige efter hinanden, om at 1. teksten ikke var poppet, og 2. jeg heller ikke var det.

(Læs resten her fra DATO 2006).

B.T. 2006

Kaptajn Jespersens datter

Jeg ved ikke med jer, men jeg er ret lækker uden tøj på. Og det topper hvert år på denne tid. Ingen blåhvid hud med sorte hår, ingen skimmel af tørhed på skinneben- ene, ingen mærkelige røde plamager på bulede steder. Det er fordi, jeg træner regelmæssigt og spiser broccoli imens. (Læs resten i B.T. her).